Menu

Nový bezpečnostní zámek série NX s RFID technologií

13/03/2024Whitney leaning against a railing on a downtown street

Maximum technologie v minimální velikosti.

Nejmenší RFID bezpečnostní zámek na trhu.

Dlouholeté zkušenosti společnosti Pizzato v oblasti bezpečnostních zámků ve spojení s novým designovým přístupem vedly k zařízení o rozměrech pouhých 30x30x94,5 mm.

Díky tomu je tento bezpečnostní zámek nejmenším na trhu s objemem pouhých 85 cm3 a poskytuje tak ideální řešení pro instalace ve velmi stísněných prostorách.

pizzato-nx
pizzato-nx

Kovová hlava a tělo z technopolymeru

Pouzdro spínače řady NX je vyrobeno ze dvou různých materiálů: kovová hlava zajišťuje maximální nárazovou a tahovou pevnost při uzamčení dveří a technopolymerové tělo zajišťuje lehkou a flexibilní konstrukci zařízení.

pizzato-nx

Rychlá diagnostika provozního stavu

Charakteristickým rysem bezpečnostního zámku NX je prosvětlená krytka umístěná na hlavě zařízení, která umožňuje obsluze rychle a okamžitě diagnostikovat funkční stavy vstupů a výstupů pomocí zabudovaných RGB LED diod.

Bistabilní princip činnosti

Tento nový způsob ovládání aktivuje vnitřní solenoid pomocí krátkých elektrických impulzů, které stabilizují jeho polohu v odemčeném nebo uzamčeném stavu. Nejvýznamnější výhodou této funkce je značné snížení spotřeby energie a snížení zahřívání bezpečnostního zámku.

Přímá montáž

Montáž bezpečnostního zámku NX se provádí pomocí pouhých dvou šroubů M5 s roztečí otvorů 20 mm na přední straně zámku, přičemž nehraje roli, zda se dveře otevírají vpravo nebo vlevo, nebo zda se jedná o posuvné či otočné dveře.

Díky tomu je tento bezpečnostní zámek nejmenším na trhu s objemem pouhých 85 cm3 a poskytuje tak ideální řešení pro instalace ve velmi stísněných prostorách.

Toho je dosaženo přítomností tří vstupních otvorů v hlavě zámku pro aktuátor, které eliminují potřebu otáčet hlavou nebo zámkem.

pizzato-nx

Technické vlastnosti a další výhody

Další aspekty zařízení jsou:

  • Nouzové odblokování pomocí šestihranného klíče
  • Možnost otočení aktuátoru o 90°
  • Kloubové uchycení aktuátoru eliminující nepřesné zavírání krytů.

K dispozici od dubna 2024